Nu delar vi med oss av vår omvärldsbevakning

12 maj

Omvarld

Redaktionen för Krisinformation.se omvärldsbevakar flera gånger per dygn för att så snabbt som möjligt upptäcka en kris, och dela med oss av den information som myndigheterna har om händelsen.

I vår omvärldsbevakning går vi igenom en lista av utvalda källor med medier och myndigheter i Sverige och utomlands. Vi tittar på vad kommuner och länsstyrelser skriver på Twitter och Facebook.  Om något inträffar kan vi mycket snabbt göra oss en bild av vad som har hänt, hur medierna rapporterar om det, vilka frågor allmänheten ställer i sociala medier och vilka myndigheter som har information.  Utifrån det kan vi agera på olika sätt, till exempel publicera en nyhet på webbplatsen.  Så jobbar redaktionen varje dag, året om.

Vi vill gärna dela med oss av det vi ser. Och nu kan alla som är intresserade följa vår omvärldsbevakning helt öppet på webbplatsen. Den är en sammanfattning av vad vi tittar på just nu. I loggen kommenterar vi också varför vi följer olika händelser.

Att redaktionen nu publicerar omvärldsbevakningen på webbplatsen är inga konstigheter, det är ett led i vår strävan att vara öppna med det arbete vi utför. Omvärldsbevakningen är inte bekräftad myndighetsinformation utan visar endast vad vi tittar på just nu.

Självklart påverkar inte detta den verksamhet vi har i dag, med nyhetsflöde, app och twitterdialog. Omvärldsbevakningen är ett stöd för den verksamheten, den sker med utgångspunkt i våra behov och vårt uppdrag. Vi vill helt enkelt att allt vi gör ska vara så lättillgängligt som möjligt, utifall det är intressant för andra.

Här hittar du vår omvärldsbevakning

One Reply to “Nu delar vi med oss av vår omvärldsbevakning”

  1. Pingback: Våren på Krisinformation.se: Är det inte för blött är det för torrt | Krisinfobloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.