Kontakta redaktionen

E-post: redaktionen@krisinformation.se

Skriv till oss för att:

 • få hjälp med att hitta på Krisinformation.se
 • lämna synpunkter på Krisinformation.se
 • anmäla fel i våra texter, länkar och kontaktuppgifter

Läs i våra riktlinjer för svar på e-post om hur vi besvarar mail.

Twitter: @krisinformation

Postadress:
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB
651 81 KARLSTAD

Besöksadress:
Fleminggatan 14, Stockholm (ny adress från 11 juni)
Karta till Fleminggatan 14 (öppnas i nytt fönster)

Telefon: 0771-240 240
Fax: 010-240 56 00

Redaktionen för Krisinformation.se kontaktas kontorstid via Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps (MSB) växel. I akuta ärenden eller utanför kontorstid kan myndigheter ta kontakt med redaktionen via MSB:s Tjänsteman i Beredskap.

Informationsansvar på Krisinformation.se

Redaktionen underhåller samtliga texter på Krisinformation.se. Bakom faktatexter ligger de myndigheter som är ansvariga för respektive område, vilket innebär att redaktionen ej kan svara för faktainnehållet i dessa texter. Synpunkter och förslag till förändringar kan alltid lämnas till redaktionen.

6 Replies to “Kontakta redaktionen

 1. Varför hänvisar ni till Facebook å Twitter i en krissituation?
  VI har varken det ena eller det andra.
  Tänker INTE skaffa detta för att få information.
  På Länstyrelsen Västmanland hänvisar man till Krisinformation.se och på Krisinformation .se hänvisar man till Länstyrelsen Västmanland.
  Tänker på äldre människor och som vi som inte har eller använder detta forum ska ju inte bli TVINGADE att använda detta Det är katastrof bara i sig att inte kunna få eller nå information om allmänn samhällsinformation.

  • Människor har olika behov, önskemål och möjligheter när det gäller att söka viktigt information.
   Därför försöker vi och många andra att gåt ut brett i många olika kanaler för att vi ska nå så många som möjligt. Du ska naturligtvis välja att följa den kanal som passar dig bäst. Om du hellre söker information på en webbplats så går det bra.
   I en stor händelse eller kris, om du inte har tillgång till internet, så kan du alltid ringa den nationella upplysningstjänsten 113 13.
   /Red. Kristian

 2. Hej
  ibland ger ni information jag gärna vill dela med mig av på Twitter.
  Var här på hemsidan hittar jag den möjligheten?
  vänligen
  Sarah Rinkel

 3. Hej!
  Ni skriver att ”…I en kris eller en större störning har de 25 lokala P4-kanalerna särskilt ansvar att informera allmänheten…Men glöm inte, vi pratar om FM-radio nu.” … Är det verkligen BARA FM-radio nuförtiden? Skulle inte en batteridriven DAB-radio fungera också? Eller är det så att bara analoga FM signal och inte digital signal fungerar under en krissituation? Jag tänker på att i Norge pratar man om att avveckla FM redan i år.
  Vänligen,
  Javier

  • Hej Javier,
   Det är FM-radio som gäller tills vidare. Regeringen meddelade före sommaren 2015 att den inte tänker gå vidare med frågan om digital marksänd radio. Regeringen menar att det finns frågor som är olösta, till exempel när det gäller digitalradions räckvidd och robusthet, och hänvisar till olika remissinstanser. Läs mer här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2205
   Innan det beslutet kom problematiserade vi den här frågan i ett inlägg på Krisinfobloggen: https://blogg.msb.se/krisinformation/2014/12/05/vem-slacker-ljusen-och-vad-hander-nar-det-analoga-radionatet-forsvinner/ MSB:s experter skrev då att skiftet av radionät bara innebär att utsändningen blir digital i stället för analog. Själva infrastrukturen kommer fortfarande vara densamma. Sveriges Radio P4 ska fortsatt vara beredskapskanal och sända Viktigt meddelande till allmänheten. Men Sedan dess har regeringen som sagt beslutat att skjuta upp beslut om en eventuell övergång till digitalradio. Vi kommer med all säkerhet att få återkomma i ämnet framöver. Hoppas det är svar på din fråga.
   Hälsningar,
   Emanuel, redaktionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.